Home Producties Over Puik Contact

 

Over Puik . . .

puik

(Foto uit Theatrale Fietstocht - 2005      Puik voorspelt vaker wat later actuele narigheid zal blijken!)

Theaterstichting Puik is één groep waarin verschillende initiatieven kunnen worden uitgewerkt tot een voorstelling. Recent waren dat Pontivocaal, Puike Wijven en Puik Totaal. Het ene stuk gespeeld op bijzondere locaties, het andere een themavoorstelling, of een locatieproject met een muziektheatergroep. 

De theatrale vaartocht over het Noordhollandsch kanaal ging zowel in september 2019 (regen en storm) als in het voorjaar van 2020 (de lock down vanaf half maart) niet door en om het leed tijdens deze zware tijd te verzachten, beginnen we aan een heuse videoserie van zo'n 25 afleveringen van hooguit ieder 2 minuten: Een Lobby voor een Hobby.

In 2004 speelden we onze eerste (muziektheater -) voorstelling: Anna. Over een bijzonder inspirerend meisje. Degene die toen Anna speelde, Fieke (toen 11) speelt nog steeds bij Puik. Van de groep die voor deze voorstelling speelden of werkten, zijn er nog 10 actief! Inmiddels zijn er ongeveer 25 spelers en 4 verschillende regisseurs die regelmatig iets voor Puik doen.

De stukken die gespeeld worden hebben vaak bijzondere thema’s. Zo zijn er stukken gespeeld, voor scholen en in het theater, met thema’s als: rouwverwerking, zwerfkinderen, drugsgebruik bij jongeren, discriminatie. Aan deze stukken gekoppeld organiseerden we ook discussies met publiek.

Regelmatig spelen we op bijzondere locaties. In voorgaande jaren speelden we stukken die zich bijvoorbeeld  afspeelden tijdens een bustocht en rondom een molen, in een tuin, een grote kas, een fort, op een grote autosloperij, in winkels in de binnenstad en werd er een theaterfietstocht gehouden in de dorpen om Purmerend heen, waarbij het publiek langs plaatsen kwam waar een korte scène werd gespeeld. 

In 2018  organiseerden we het hoorspel 'Dit is Ongehoord' wat ook op regionale zenders te horen was en in 2019 deden we een Theatrale kroegentocht in en rond 3 bars op de Koemarkt van Purmerend. In december 2019 speelden 4 speelsters Hoezo? Hoe dan!  In een biologische boerderij in Hobrede.

Zoals u ziet willen we het altijd een beetje anders, een beetje eigenwijs zijn.  Meestal maken we onze stukken op basis van improvisaties en schrijven, vrijwel altijd, zelf de teksten.

Theaterstichting Puik doet ook mee aan Purmerends Palet. Dit is een samenwerking tussen 7 amateurtoneelgroepen uit Purmerend. Zowel in 2010, 2011, 2013 als 2016 deden we samen grote producties. In 2020 zouden we  weer een bijzonder project maken rond het thema 75 jaar vrijheid. Deze zal door de coronamaatregelen uitgesteld worden tot later. Meer informatie vindt u op www.purmerendspalet.nl.

Mocht u meer willen weten over onze producties  of een kijkje nemen in onze theatergeschiedenis, surf gerust door onze site. Wij wensen u veel theaterplezier!